Použité suroviny receptu Jehněčí hřbet v pepřové krustě:
600 g jehněčí vykoostěný hřbet
| 200 g mladá mrkev
| 200 g mladé cukety
| 200 g jarní cibulka
| 100 g brokolice
| 2 ks chilli papričky
| sůl
| 1 lžička nakládaný zelený pepř
| drcený barevný pepř
| 50 g anglická slanina
Postup přípravy receptu Jehněčí hřbet v pepřové krustě:
Jehněčí hřbet očistíme, důkladně odblaníme, osolíme a necháme v chladu odležet. Zeleninu důkladně očistíme a opláchneme. Mrkev nakrájíme na hranolky a spaříme horkou vodou. Ostatní zeleninu také nakrájíme, ale nespařujeme.
Na pánvi rozehřejeme olej a na kostičky nakrájenou slaninu a jehněčí maso ze všech stran opečeme. Pak ho vyjmeme a důkladně obalíme v drceném pepři. Obalené maso dáme zpět do pekáčku a dopečeme při 180 C doměkka. Během pečení maso nezapomeneme podle potřeby podlévat vodou nebo vývarem.
Nakrájenou zeleninu, celé chilli papričky a nakládaný zelený pepř restujeme na másle s olivovým olejem asi 5 minut. Nakonec ji osolíme a lehce opepříme. Podáváme jako přílohu k jehněčímu hřbetu v pepřové krustě.
Fotky receptu Jehněčí hřbet v pepřové krustě:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!