Vložil: | Mati17 |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 45 min |
Hodnocení: | Žádné hodnocení |
Počet hodnocení: | 0 |
|
|
Použité suroviny receptu Jehněčí kotlety na majoránce:
4 jehněčí kotlety
| 1 cibule
| 250 g kořenové zeleniny
| 2 lžíce oleje
| sůl
| 1 lžíce hladké mouky
| pepř
| 0,5 l vývaru
| 2-3 stroužky česneku
| majoránka
| 0,1 l zakysané smetany
| petrželka
Postup přípravy receptu Jehněčí kotlety na majoránce:
Kotlety naklepeme a krátce opečeme na oleji. Přidáme na nudličky nakrájenou kořenovou zeleninu a půlku nadrobno nakrájené cibule. Krátce opékáme na oleji, zalijeme vývarem a dusíme. Zbylou cibuli nakrájíme a zpěníme na oleji. Zasypeme hladkou moukou a osmahneme na jíšku. Zalijeme zbytkem vývaru, přidáme rozetřený česnek se solí a dobře povaříme. Maso vyjmeme, zeleninu rozmixujeme a vložíme do omáčky. Na závěr přidáme smetanu, promícháme, povaříme a dochutíme majoránkou, solí a pepřem. Měkké maso přeložíme na předehřáté talíře, přelijeme omáčkou a dozdobíme petrželkou.
Fotky receptu Jehněčí kotlety na majoránce:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!