Použité suroviny receptu Jehněčí kotlety s avokádovým pyré:
1 cibule
| 1 stroužek česneku
| 1 feferonka
| 1 lžíce másla
| 125 ml slepičího vývaru
| 2 avokáda
| dle chuti: sůl a pepř
| 8 jehněčích kotlet
| 1 lžíce oleje
| 2 limety
| 2 granátová jablka
| dle potřeby: několik lístků máty
Postup přípravy receptu Jehněčí kotlety s avokádovým pyré:
Cibuli a česnek nasekáme. Feferonku rozpůlíme, vyřízneme semeník a drobně pokrájíme. Vše osmahneme na másle. Přilijeme vývar a povaříme. Avokádo oloupeme, rozpůlíme a odstraníme pecku. Rozmixujeme s vývarem, osolíme, opepříme a za stálého míchání ohřejeme. Kotlety osolíme, opepříme a poté je z obou stran 3 min. opékáme na oleji. Limety oloupeme a nakrájíme na plátky. Granátové jablko rozpůlíme, vyjmeme jadýrka (několik jich necháme stranou) a šťávu zachytíme. Vše dáme na kotlety a lehce prohřejeme. Kotlety podáváme s omáčkou a avokádovým pyré. Na talířích ozdobíme mátou a zrníčky granátového jablka.
Fotky receptu Jehněčí kotlety s avokádovým pyré:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!