Vložil: | delli |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 20 min |
Hodnocení: |
|
Počet hodnocení: | 4 |
|
|
Použité suroviny receptu Jehněčí kotlety s hráškem a fetou:
150 g mraženého hrášku
| 400 g konzerva čočky nebo cca 250 g vařené čočky
| 2 lžíce bílého vinného octa + 1 lžíce krupicového cukru
| pár snítek máty, hrubě nasekaných
| 50-100 g sýra feta, nadrobeného
| 4 jehněčí kotletky (4 drobné plátky z vykostěného jehněčího hřbetu) nebo 200 g vepřové panenky, na plátky
| trocha olivového oleje
| sůl a pepř
Postup přípravy receptu Jehněčí kotlety s hráškem a fetou:
Hrášek povařte tři čtyři minuty, aby změkl. Hned slijte a spojte s čočkou, octem, cukrem a mátou. Potom vmíchejte sýr, důkladně osolte a opepřete.
Zahřejte grilovací či těžkou nepřilnavou pánev. Maso potřete olejem, osolte, opepřete. Opečte dohněda tak, aby vnitřek zůstal růžový, ale ne syrový; chce to 4 minuty z každé strany.
Luštěninový salát rozdělte do dvou misek nebo hlubokých talířů a navrch položte dvě opečené kotletky
Fotky receptu Jehněčí kotlety s hráškem a fetou:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!