Postup přípravy receptu Jehněčí kotlety se žampiony a paprikou:
Z masa odkrojíme lůj, troubu rozehřejeme na 140 stupňů. Maso lehce naklepeme. Osolíme, opepříme a po obou stranách opečeme na oleji. Osmahnuté kotlety vyrovnáme na plech a dáme na 12 minut do trouby.
Brokolici rozdělíme na růžičky a propereme ji. Přelijeme vařící vodou, osolíme a 8 minut vaříme. Vodu slijeme a zeleninu propláchneme chladnou vodou.
Houby očistíme a nakrájíme na plátky. Papriku nakrájíme na kousky, oloupeme cibuli a drobně nasekáme. Zeleninu s houbami orestujeme na másle. Pod pokličkou ji dusíme doměkka 3 minuty. Osolíme, opepříme a přimícháme petrželku.
Na talíře dáme kotlety, brokolici a žampiony.