Vložil: | Malinqa |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 65 min |
Hodnocení: | Žádné hodnocení |
Počet hodnocení: | 0 |
|
|
Použité suroviny receptu Jehněčí kousky s omáčkou:
300 g jehněčí msao
| dle chuti grilovací koření
| trochu olivový olej
| 2 stroužky česnek
| trochu sůl
| trochu ml. bílý pepř
| dle chuti sterilizovaný křen
| 1 kysaná smetana
| 1 sladká smetana
| trochu mlětý bílý pepř
Postup přípravy receptu Jehněčí kousky s omáčkou:
Umyté a usušené maso (nejlépe plec a či hřebet) nakrájíme na větší kousky, které ponoříme do nálevu přpraveného z olivového oleje, soli, prolisovaného čeneku a bílého pepře. V nálevu necháme asi dvě hodiny odležet. Potom maso vyndáme a přendáme do zapékací mísy. Posypeme grilovacím kořením, podlejeme vodou a přikryjeme alobalem. Vložíme do vyhřáte trouba a za občasného přelévání výpekem upečeme. Mezitím si připravíme křen. omáčku tak, že sterilizovaný křen smícháme s kysanou a sladkou smetanou a ochutíme bílým pepřem.
Fotky receptu Jehněčí kousky s omáčkou:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!