odřezky a kosti z jehněčího masa
| 1 brambora
| 1 velká mrkev
| 1 větší petržel
| kousek celerové natě
| 1,5 l vody
| 1 dcl mléka
| 2 lžičky sekané natě kopru
| 4 lžičky jablečného octa
| sůl
| mletý černý pepř
Postup přípravy receptu Jehněčí kulajda:
Z připravovaného jehněčího masa vám obvykle zůstanou odřezky a kostičky. Ty mohou krásně posloužit jako základ jehněčího vývaru, který se při troše dobré vůle dokonce přiblíží tradiční kulajdě.
Kosti, odřezky a očištěnou, na kousky nakrájenou zeleninu přiveďte v osolené vodě k varu a nechte probublávat až do chvíle, kdy se vypaří zhruba 1/4 objemu vody. Přilijte 1 dcl mléka, 4 lžičky jablečného octa a přidejte sekaný kopr. Promíchejte, osolte, opepřete a podávejte.
Fotky receptu Jehněčí kulajda:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!