Květina Vánoc - Vánoční hvězdaKvětina Vánoc - Vánoční hvězda Školní rok a prázdniny ve školním roce 2024/2025Školní rok a prázdniny ve školním roce 2024/2025 Vánočka - nejoblíbenější receptyVánočka - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Sobota 23.11. 2024
Dnes má svátek Klement
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Jehněčí kýta na česneku

fotka Jehněčí kýta na česneku
Vložil:
Porcí:6
Doba přípravy: 45 min
Hodnocení:  +++++++++_
Počet hodnocení: 1

Použité suroviny receptu Jehněčí kýta na česneku:

2 kg jehněčí kýty  | 4 stroužky česneku - rozdrcené  | 3 lžíce másla  | 1 kg brambor - oloupaných a nakrájených na silné plátky  | 1 cibule na kolečka  | 1 bobkový list  | 2 snítky čerstvého tymiánu  | 300 ml hovězího vývaru nebo vody  | 1 lžíce olivového oleje  |  sůl, pepř, petrželka na ozdobu

Postup přípravy receptu Jehněčí kýta na česneku:

Jehněčí osolíme, opepříme a dáme stranou. Pekáč nebo zapékací misku vymažeme 1 lžící másla. Na dno položíme brambory, pomažeme česnekem, rozložíme kolečka cibule, přidáme bobkový list a tymián, osolíme a opepříme. Na hluboké pánvi rozpálíme olej a na něm jehněčí zprudka opečeme dohněda. Maso položíme na vrstvu brambor a cibule, zalijeme vodou nebo vývarem tak, aby brambory byly pod vodou. Přikryjeme alobalem a pečeme v předehřáté troubě při 190C asi 1 1/2 hodiny nebo až je maso a brambory hotové. Asi 15 minut před koncem pečení maso odkryjeme, aby dostalo hnědou barvu. Maso nakrájíme na plátky a podáváme s připravenými brambory.


Fotky receptu Jehněčí kýta na česneku:

K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!
Hodnocení receptu Jehněčí kýta na česneku
Recept se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Recept se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !