Vložil: | Uuu |
Porcí: | 6 |
Doba přípravy: | 45 min |
Hodnocení: |
|
Počet hodnocení: | 1 |
|
|
Použité suroviny receptu Jehněčí kýta na česneku:
2 kg jehněčí kýty
| 4 stroužky česneku - rozdrcené
| 3 lžíce másla
| 1 kg brambor - oloupaných a nakrájených na silné plátky
| 1 cibule na kolečka
| 1 bobkový list
| 2 snítky čerstvého tymiánu
| 300 ml hovězího vývaru nebo vody
| 1 lžíce olivového oleje
| sůl, pepř, petrželka na ozdobu
Postup přípravy receptu Jehněčí kýta na česneku:
Jehněčí osolíme, opepříme a dáme stranou. Pekáč nebo zapékací misku vymažeme 1 lžící másla. Na dno položíme brambory, pomažeme česnekem, rozložíme kolečka cibule, přidáme bobkový list a tymián, osolíme a opepříme. Na hluboké pánvi rozpálíme olej a na něm jehněčí zprudka opečeme dohněda. Maso položíme na vrstvu brambor a cibule, zalijeme vodou nebo vývarem tak, aby brambory byly pod vodou. Přikryjeme alobalem a pečeme v předehřáté troubě při 190C asi 1 1/2 hodiny nebo až je maso a brambory hotové. Asi 15 minut před koncem pečení maso odkryjeme, aby dostalo hnědou barvu. Maso nakrájíme na plátky a podáváme s připravenými brambory.
Fotky receptu Jehněčí kýta na česneku:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!