Vložil: | Sunninka |
Porcí: | 6 |
Doba přípravy: | 100 min |
Hodnocení: | Žádné hodnocení |
Počet hodnocení: | 0 |
|
|
Použité suroviny receptu Jehněčí kýta s vinnou omáčkou:
1 kg vykostěné jehněčí kýty
| sůl
| pepř
| 50 g pinií
| 40 g zelených oliv s paprikou
| 1 citron
| 2 stroužky česneku
| 1 lžíci posekaného rozmarýnu a tymiánu
| 2 cibule
| 4 sušené fíky
| 200 ml červeného vína
| 300 ml masového vývaru
Postup přípravy receptu Jehněčí kýta s vinnou omáčkou:
Jehněčí kýtu omyjte, osolte a opepřete. Pinie posekejte a na pánvi nasucho opražte. Olivy rozkrájejte na kolečka, česnek oloupejte a posekejte. Z omytého citronu ostrouhejte kůru. Vše kromě masa smíchejte, směsí potřete vnitřní stranu kýty, srolujte a pořevažte kuchyňskou nití. Kýtu vložte do pekáče a pečte v předehřáté troubě asi 30 minut. Fíky a oloupanou cibuli nadrobno pokrájejte a obojí přidejte ke kýtě. Podlijte vínem a vývarem, teplotu o něco snižte a pečte ještě dalších 60 minut.
Fotky receptu Jehněčí kýta s vinnou omáčkou:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!