Vložil: | LudmilaJas |
Porcí: | 6 |
Doba přípravy: | 80 min |
Hodnocení: | Žádné hodnocení |
Počet hodnocení: | 0 |
|
|
Použité suroviny receptu Jehněčí kýta v pikantní omáčce:
1500 g masa z kýty
| 3 lžíce oleje
| 2 cibule
| 100 g hub
| 0,125 l červeného vína
| 0,125 l brandy
| 1 stroužek česneku
| 1 lžička papriky
| 8 oliv
| 4 lžíce rajského protlaku
Postup přípravy receptu Jehněčí kýta v pikantní omáčce:
Z kýty odřízneme šlachy od kloubů, aby se maso nevypínalo a dobře propeklo. Pak vložíme kýtu na pekáč a pečeme pod pokličkou dozlatova. Když je maso úplně měkké a pěkně zbarvené, vyjmeme je z pekáče a do šťávy dáme cibuli nakrájenou na tenké plátky, pak přidáme houby a pečeme, pokud se olej nevsákne. Nakonec přilijeme víno, brandy, přidáme česnek, papriku, koření a rajský protlak. Do této omáčky znovu dáme kýtu a dusíme ještě asi 1/2 hodiny. Rozporcujeme a podáváme s rýží.
Fotky receptu Jehněčí kýta v pikantní omáčce:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!