Postup přípravy receptu Jehněčí maso s bazalkou a česnekovou zálivkou:
Kýtu dobře opláchneme, zbavíme kůže a přebytečného loje. Do loje, který na mase zůstal, uděláme zářezy tak, abychom neřízli do masa. V pánvi rozehřejeme olej a maso v něm zprudka osmahneme ze všech stran, až je hnědé.
Pak ho vložíme do pekáčku. Osolíme, opepříme, zalijeme vínem a posypeme pokrájenou bazalkou. Vložíme do trouby a pečeme asi 45 minut. Mezitím oloupeme česnek, prolisujeme ho a smícháme se smetanou. Hotové maso podáváme s různě upravenými bramborami a omáčkou, kterou připravíme z vypečené šťávy. Přisypeme trochu hladké mouky, osmahneme, vytvoříme jíšku, přilijeme bujón dle chuti a krátce povaříme a dochutíme.