Školní rok a školní prázdniny v roce 2025/2026Školní rok a školní prázdniny v roce 2025/2026 Jiří Lábus v komedii MilionJiří Lábus v komedii Milion Květina Vánoc - Vánoční hvězdaKvětina Vánoc - Vánoční hvězda
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Neděle 23.11. 2025
Dnes má svátek Klement
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Chytrá žena

Jehněčí maso s bazalkou a česnekovou zálivkou

fotka Jehněčí maso s bazalkou a česnekovou zálivkou
Vložil:
Porcí:4
Doba přípravy: 75 min
Hodnocení: Žádné hodnocení
Počet hodnocení: 0

Použité suroviny receptu Jehněčí maso s bazalkou a česnekovou zálivkou:

1 kg zadní jehněčí kýty  | 300 ml bílého vína  | 250 ml smetany  | 4 stroužky česneku  | 2 lžíce bazalky  | 100 ml oleje  |  sůl  |  pepř  |  hladká mouka  |  bujón

Postup přípravy receptu Jehněčí maso s bazalkou a česnekovou zálivkou:

Kýtu dobře opláchneme, zbavíme kůže a přebytečného loje. Do loje, který na mase zůstal, uděláme zářezy tak, abychom neřízli do masa. V pánvi rozehřejeme olej a maso v něm zprudka osmahneme ze všech stran, až je hnědé.

Pak ho vložíme do pekáčku. Osolíme, opepříme, zalijeme vínem a posypeme pokrájenou bazalkou. Vložíme do trouby a pečeme asi 45 minut. Mezitím oloupeme česnek, prolisujeme ho a smícháme se smetanou. Hotové maso podáváme s různě upravenými bramborami a omáčkou, kterou připravíme z vypečené šťávy. Přisypeme trochu hladké mouky, osmahneme, vytvoříme jíšku, přilijeme bujón dle chuti a krátce povaříme a dochutíme.


Fotky receptu Jehněčí maso s bazalkou a česnekovou zálivkou:

K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!
Hodnocení receptu Jehněčí maso s bazalkou a česnekovou
Recept se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Recept se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Aktuální soutěže
Náš tip


Další tipy


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !