Vložil: | Torta |
Porcí: | 6 |
Doba přípravy: | 75 min |
Hodnocení: |
|
Počet hodnocení: | 2 |
|
|
Použité suroviny receptu Jehněčí na víně po portugalsku:
1,75 kg jehněčí plece
| 75 g cibule
| 50 g česneku
| 100 g vyškvařeného sádla
| 50 g olivového oleje
| 500 ml suché červené víno
| 50 g bílého pepře
| 1 bobkový list
| dle potřeby: otrhané lístečky zelené petrželky
| Příloha:
| 920 g oloupaných brambor
| 0,4 dl smetany
| dle chuti: sůl a pepř
| dle chuti: česnek
| dle chuti: muškátový květ
Postup přípravy receptu Jehněčí na víně po portugalsku:
Nakrájíme cibuli na kolečka a stroužky česneku na plátky. Přidáme bobkový list, hrubou sůl, mletý bílý pepř a lístečky zelené petrželky. To vše zalijeme červeným vínem a rozpuštěným sádlem, do kterého jsme přidali olivový olej. Do tohoto nálevu vložíme kousky jehněčího masa z vykoštěné plece. Nádobu přiklopíme a dusíme v troubě doměkka. Na talíři maso přelijeme vypečenou šťávou.
Smetanové brambory:
brambory nastrouhané na plátky dáme do kastrolu, zalijeme smetanou, přidáme koření, sůl a za stálého míchání ohřejeme do bodu varu. Plamen stáhneme a mícháme tak dlouho, až se smetana nalepí na brambory a zhoustne. Potom je vyklopíme na plech vystlaný pečícím papírem a upečeme dozlatova. Ještě horké vložíme do kónické nádoby, stlačíme a vyklopíme na talíř. Vršek brambor zdobíme čerstvými větvičkami rozmarýnu nebo stébly pažitky.
Fotky receptu Jehněčí na víně po portugalsku:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!