Květina Vánoc - Vánoční hvězdaKvětina Vánoc - Vánoční hvězda Školní rok a prázdniny ve školním roce 2024/2025Školní rok a prázdniny ve školním roce 2024/2025 Vánočka - nejoblíbenější receptyVánočka - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online !
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Sobota 23.11. 2024
Dnes má svátek Klement
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Jehněčí pečeně

fotka Jehněčí pečeně
Vložil:
Porcí:4
Doba přípravy: 40 min
Hodnocení:  +-________
Počet hodnocení: 11

Použité suroviny receptu Jehněčí pečeně :

1 jehněčí kýta o váze 2 kg  | 1 celá cibule  | 3 stroužky česneku  | 10 dkg pancetty (masité slaniny)  | 1,5 dl olivového oleje  | 4 dl suchého bílého vína  |  rozmarýn

Postup přípravy receptu Jehněčí pečeně :

Jehněčí kýtu očistíme, spodní kost odsekneme a potom do masa uděláme ostrým nožem zářezy. Lístky ze dvou snítek rozmarýnu si rozmixujeme s česnekem a nadrobno pokrájenou slaninou. Vzniklou hmotu osolíme, opepříme a důkladně ji vetřeme do jehněčí kýty. Potom rozkrájíme cibuli, vsypeme ji do pekáče vymazaného olivovým olejem a na cibuli položíme maso. Kýtu také zakapeme olivovým olejem a pečeme ji 15 minut v troubě při teplotě 230 °C. Takto předpečené maso zalijeme 2-3 dl vína, podlijeme troškou vody a dopečeme při teplotě 180 °C, což nám potrvá 1,5-2 hodiny. Kdyby se nám omastek chtěl začít v troubě připalovat, opět maso podlijeme trochou vody. Hotovou jehněčí pečeni klademe na plochou mísu, zalijeme ji vlastní šťávou, a než ji začneme krájet, necháme maso v míse 10 minut odpočívat.


Fotky receptu Jehněčí pečeně :

K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!
Hodnocení receptu Jehněčí pečeně
Recept se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Recept se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !