Postup přípravy receptu Jehněčí pečeně :
Jehněčí kýtu očistíme, spodní kost odsekneme a potom do masa uděláme ostrým nožem zářezy. Lístky ze dvou snítek rozmarýnu si rozmixujeme s česnekem a nadrobno pokrájenou slaninou. Vzniklou hmotu osolíme, opepříme a důkladně ji vetřeme do jehněčí kýty. Potom rozkrájíme cibuli, vsypeme ji do pekáče vymazaného olivovým olejem a na cibuli položíme maso. Kýtu také zakapeme olivovým olejem a pečeme ji 15 minut v troubě při teplotě 230 °C. Takto předpečené maso zalijeme 2-3 dl vína, podlijeme troškou vody a dopečeme při teplotě 180 °C, což nám potrvá 1,5-2 hodiny. Kdyby se nám omastek chtěl začít v troubě připalovat, opět maso podlijeme trochou vody. Hotovou jehněčí pečeni klademe na plochou mísu, zalijeme ji vlastní šťávou, a než ji začneme krájet, necháme maso v míse 10 minut odpočívat.