Vložil: | Jitule123 |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 120 min |
Hodnocení: | Žádné hodnocení |
Počet hodnocení: | 0 |
|
|
Použité suroviny receptu Jehněčí pečeně na červeném víně :
1 kg jehněčí kýty
| sůl, pepř
| 1 lžíce sušených bylinek (rozmarýn, majoránka, tymián)
| 3 plátky špeku
| 3 lžíce oleje
| 2 snítky petrželky
| 3 cibule
| 1 stroužek česneku
| 4 kuličky jalovce
| 1 bobkový list
| 125 ml vývaru
| 250 ml červeného vína
| 200 ml smetany
| 2 lžíce brusinkového kompotu
Postup přípravy receptu Jehněčí pečeně na červeném víně :
Troubu předehřejeme na 200°C. Maso osolíme, opepříme a posypeme bylinkami. Obalíme ho plátky špeku a omotáme nití. Maso dáme do pekáčku a přidáme nadrobno nasekanou petrželku. Oloupeme a pokrájíme cibuli s česnekem. Přisypeme kuličky jalovce a bobkový list, podlijeme vývarem a dáme do trouby. Pečeme asi 75 minut. Pečeni občas podléváme vypečenou šťávou. Maso vyjmeme z pekáčku a dáme stranou do tepla. Omáčku propasírujeme přes síto a dolijeme ji vínem. Necháme přejít varem a zjemníme smetanou. Plátky masa na talíři přelijeme omáčkou a ozdobíme plátkem citronu a brusinkami.
Fotky receptu Jehněčí pečeně na červeném víně :
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!