Květina Vánoc - Vánoční hvězdaKvětina Vánoc - Vánoční hvězda Školní rok a prázdniny ve školním roce 2024/2025Školní rok a prázdniny ve školním roce 2024/2025 Vánočka - nejoblíbenější receptyVánočka - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online !
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Neděle 24.11. 2024
Dnes má svátek Emílie
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Chytrá žena

Jehněčí pečené na šalvěji

fotka Jehněčí pečené na šalvěji
Vložil:
Porcí:7
Doba přípravy: 75 min
Hodnocení:  +_________
Počet hodnocení: 4

Použité suroviny receptu Jehněčí pečené na šalvěji:

250 ml červeného vína  | 20 g horkého másla  | svazek kořenové zeleniny  | 1,5 kg jehněčího hřbetu  | 125 ml vody  | na obalení  | 75 g slunečnicových semínek  | 2 plátky toastového chleba  | 10 lístků šalvěje  | 1 vejce  | 4 lístky šalvěje  | 4 lístky petrželky  | omáčka  | 2 lžíce solamylu  | 1/2 kel. smetany ke šlehání  |  pepř  |  olej  |  sůl  | příloha  | 800 g mladé cukety

Postup přípravy receptu Jehněčí pečené na šalvěji:

Maso vykostíme, zbavíme tuku a šlach. Kořenovou zeleninu oškrábeme, opláchneme a nakrájíme na kostky. Kosti se zeleninou vložíme do vymaštěného pekáče a asi 30 minut opékáme v předehřáté troubě na 225 °C. Výpek rozředíme vínem, přilijeme vodu a přecedíme.

Šalvěj opláchneme, osušíme a nadrobno nasekáme. Střídku toastového chleba (bez kůrky) umeleme se slunečnicovými jádry najemno, smícháme se šalvějí a ochutíme solí i pepřem.

Maso nakrájíme na filety (asi na tvar mladé cukety) a potřeme solí a pepřem. Poté maso obalíme v mouce, rozšlehaných vejcích a šalvějové "strouhance". Obaleté filety naskládáme do pekáče, přelijeme horkým máslem a pečeme asi 25 minut na 220 °C. Měkké maso vyjmeme, necháme chvilku chladnout a pak nakrájíme na plátky.

Cukety očistíme a nakrájíme na podlouhlé tvary, asi o velikosti cibulek. Cibulky oloupeme a spolu s cuketovými kousky podusíme na rozpáleném oleji. Podlijeme trochou vody a 10 minut podusíme. Pak směs osolíme a opepříme.

Vypečenou šťávu rozředíme trochou vody a přidáme k výpeku z kostí. Přilijeme smetanu a uvedeme do varu. Omáčku zahustíme solamylem rozmíchaným v malém množství vody a dochutíme ji solí a pepřem.

Opečené plátky masa rozložíme na servírovací mísu, obložíme zeleninou a ozdobíme lístky šalvěje a petrželky. Omáčku podáváme zvlášť v omáčníku. Jako přílohu postačí vařené brambory. Jehněčí pečené v šalvěji podáváme při slavnostní příležitosti.


Fotky receptu Jehněčí pečené na šalvěji:

K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!
Hodnocení receptu Jehněčí pečené na šalvěji
Recept se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Recept se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !