Postup přípravy receptu Jehněčí pečeně s medem a mandlemi:
Troubu předehřejeme na 200 °C. Česnek oloupeme. Med ohřejeme a prolisujeme do něho česnek. Kýtu omyjeme a osušíme, osolíme, opepříme a potřeme ze všech stran 1 /2 česnekového medu. Kýtu pak vložíme do pekáčku. Pečeme v troubě asi 45 min. Pak přilijeme 2/3 vývaru a pečeme dalších 45 min. Kýtu potřeme trochou česnekového medu a posypeme mandlovými lupínky. Pečeme dál, dokud se mandle neupraží, a pak maso vyjmeme z trouby. Zbylý česnekový med vmícháme do vypečené šťávy a krátce povaříme. Zalijeme vývarem, osolíme, opepříme a vmícháme zakysanou smetanu. Pečeni nakrájíme a podáváme s omáčkou.