Vložil: | saskijka |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 180 min |
Hodnocení: |
|
Počet hodnocení: | 8 |
|
|
Použité suroviny receptu Jehněčí plněné kuskusem, rozinkami a mandlemi:
2 lříce másla
| 600 g jehněčího hrudí
| na potření
| 1/2 lžičky zázvoru
| 1 lžíce másla
| 1/2 lžičky šafránu
| 4 str. česneku
| 1 cibule
| sůl
| náplň
| 100 g mandlí
| 100 g rozinek
| sůl
| 1/2 lžičky skořice
| 300 g kuskusu
| 1 lžíce oleje
| 200 ml vody
| 1/2 lžičky sladké papriky
| 1/2 lžičky cukru
| omáčka sůl, voda. hladká mouka
Postup přípravy receptu Jehněčí plněné kuskusem, rozinkami a mandlemi:
Do masa vytvoříme tím kapsu. Česnek i cibuli nakrájíme nadrobno. Přidáme máslo, sůl, zázvor i šafrán a dobře promícháme. Maso na povrchu i zevnitř potřeme 2/3 připravené směsi a necháme 15 minut rozležet.
Rozinky namočíme do vody. Do osolené vody nalijeme olej a přivedeme ji k varu. Vsypeme kuskus a na malém plameni uvaříme doměkka. Přimícháme rozinky, nadrobno nakrájené mandle, skořici, cukr i papriku.
Jehněčí kapsu naplníme kuskusovou nádivkou a otvor zašijeme. Rozehřejeme máslo a maso ze všech stran opečeme. Přidáme zbylou cibulovou směs, podlijeme vodou a v předehřáté troubě pečeme 2 - 2,5 hodiny na 175 °C do změknutí. Během pečení maso přeléváme výpekem, případně doplníme vodu.
Měkké maso vyndáme a šťávu vydusíme na tuk. Zaprášíme moukou podle potřeby, podle chuti osolíme, zalijeme vodou a provaříme. Omáčku přecedíme. Z masa nakrájíme na plátky.
Na talíři přelijeme maso omáčkou a ozdobíme čerstvou zeleninou.
Fotky receptu Jehněčí plněné kuskusem, rozinkami a mandlemi:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!