Vložil: | Natural |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 75 min |
Hodnocení: |
|
Počet hodnocení: | 2 |
|
|
Použité suroviny receptu Jehněčí po římsku:
600 g jehněčího (plec nebo kýta), pokrájeného na kousky velké asi 2,5 cm
| 50 g vypeckovaných a přepůlených černých oliv
| 1,5 dl červeného vína
| 1,5 dl jehněčího nebo zeleninového vývaru
| 6 konzervovaných ančoviček
| 4 oloupané stroužky česneku
| 3 odrolené snítky tymiánu
| 2 lžíce nasekané čerstvé petrželky na ozdobení
| 1 lžíce oleje
| 1 lžíce másla
| 1 lžička cukru
Postup přípravy receptu Jehněčí po římsku:
Ve velké pánvi rozehřejte olej a máslo. Přidejte pokrájené jehněčí maso a za častého míchání smažte 4-5 minut, dokud po všech stranách nezhnědne. V hmoždíři rozmělněte na hladkou pastu česnek tymián a ančovičky. Přilijte do pánve víno a jehněčí nebo zeleninový vývar. Vmíchejte cukr a směs z hmoždíře. Přiveďte směs do varu, zmírněte plamen a pod pokličkou vařte 30-40 minut, dokud maso nezměkne. Na posledních 10 minut vaření sejměte pokličku, aby se trochu tekutiny odpařilo. Přidejte do omáčky olivy a zamíchejte.
Podávejte hotový pokrm na servírovací míse s bramborovou kaší, ozdobený petrželkou.
Fotky receptu Jehněčí po římsku:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!