Použité suroviny receptu Jehněčí rizoto s rajčaty:
150 g rýže
| 300 ml vývaru z bujoxu
| 4 jehněčí kotlety
| sůl a pepř
| 3 lžíce oleje
| 250 g cibule
| 750 g rajčat
| 3 stroužky česneku
| šalvěj
| 6 feferonek
Postup přípravy receptu Jehněčí rizoto s rajčaty:
Rýži přelijeme MAGGI vývarem a 15 minut zprudka vaříme. Maso osolíme a opepříme. V pánvi rozpálíme 2 lžíce oleje a kotlety na něm krátce opečeme. Vyjmeme je z vypečené šťávy a odložíme do tepla.
Troubu rozpálíme na 175 stupňů. Oloupeme cibuli a nasekáme, rajčata rozčtvrtíme. K vypečené šťávě přilijeme 1 lžíci oleje a cibulku na ní osmahneme. Přidáme rajčata a 3 minuty dusíme.
Oloupeme a utřeme česnek. Lístky šalvěje spolu s česnekem přidáme k rajčatům a k rýži. Rizoto dáme do pekáčku. Očištěné feferonky položíme na rýži. Na ně dáme kotlety a přikryté pečeme doměkka asi 30 minut.
Fotky receptu Jehněčí rizoto s rajčaty:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!