Použité suroviny receptu Jehněčí roláda plněná mletým masem:
800 g jehněčího masa
| 1 houska
| 250 g mletého jehněčího a drůbežího masa
| 4 stroužky česneku
| dle chuti: sůl a pepř
| 2 cibulky
| 2 menší karotky
| 80 g nakládaných fazolí
| 1 lžíce sušených bylinek
| 1/2 lžičky mletého kmínu
| 3 lžíce oleje
| 200 ml masového vývaru
| 100 ml bílého vína
| 50 g másla
| dle chuti: petrželka na ozdobu
Postup přípravy receptu Jehněčí roláda plněná mletým masem:
Do mletého masa přidáme mírně rozmáčenou housku, prolisované stroužky česneku, nadrobno nakrájené cibulky, karotky a okapané fazolky. Nádivku osolíme, opepříme a promícháme. Na jehněčí plát rozétřeme bylinky a nádivku. Maso zavineme a převážeme nití. V pekáčku rozehřejeme olej a roládu na něm opečeme. Pak ji trochu podlijeme vývarem promíchaným s vínem, zakryjeme pekáčkem a při 200 °C a pečeme asi 50 minut. Během pečení roládu podléváme vývarem. Pekáček odklopíme a pečeme při 180 °C dalších 40 minut. Před koncem pečení roládu poklademe vločkami másla a osolíme. Roládu zbavíme nitě a nakrájíme ji na plátky.
Fotky receptu Jehněčí roláda plněná mletým masem:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!