Vložil: | Sunninka |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 65 min |
Hodnocení: | Žádné hodnocení |
Počet hodnocení: | 0 |
|
|
Použité suroviny receptu Jehněčí s tuřínem, fazolkami a rajčaty:
500 g jehněčí kýty
| 4 cibule
| 2 stroužky česneku
| 2 lžíce slunečnicového oleje
| 1 lžíce rajského protlaku
| 200 ml bílého vína
| 300 ml zeleninového vývaru
| sůl, mletý pepř
| čerstvé oregáno
| 500 g tuřínu
| 300 g zelených fazolek
| pórek
| 4 rajčata
Postup přípravy receptu Jehněčí s tuřínem, fazolkami a rajčaty:
Jehněčí maso omyjeme, osušíme a nakrájíme na stejnoměrné kousky. Cibuli i česnek oloupeme, nakrájíme nadrobno. Zahřejeme olej a maso v něm opečeme. Přidáme cibuli, česnek a ještě chvíli opékáme. Vmícháme rajský protlak. Zalijeme vínem a vývarem. Okořeníme solí, pepřem a oregánem a přivedeme k varu. Zakryjeme a vaříme asi 15 minut.
Tuřín oloupeme a nakrájíme na stejnoměrné kousky. Fazolové lusky omyjeme. Pórek i rajčata očistíme a nakrájíme. Tuřín i fazolky dáme k masu a důkladně promícháme. Společně se zbývajícími surovinami vaříme ještě asi 20 minut. Dochutíme a servírujeme ozdobené oregánovými lístky.
Fotky receptu Jehněčí s tuřínem, fazolkami a rajčaty:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!