Použité suroviny receptu Jehněčí s vůní slivovice:
1 kg jehněčího na větší kousky
| 3 cibule
| 2 paličky česneku
| 1 švestkový kompot
| provensálské koření, pepř, sůl
| 2 lžíce sojové omáčky Kikkoman
| 1 lžíce medu
| 2 dl slivovice
| 1 dl vody
Postup přípravy receptu Jehněčí s vůní slivovice:
Osolené maso vložíme do pekáčku společně s cibulí nakrájenou na osminky a stroužky česneku, přidáme okapané švestky. V mističce promícháme koření, sojovku, med, slivovici, vodu a pekáček rovnoměrně zalijeme. Troubu dáme na plný výkon a po zatáhnutí masa teplotu snížíme na polovinu a pomalu za občasného přelití výpekem pečeme. Doba pečení je závislá od tuhosti masa
Fotky receptu Jehněčí s vůní slivovice:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!