Postup přípravy receptu Jehněčí špízy s fazolkami:
Jehněčí maso omyjeme, osušíme, odblaníme a nakrájíme na kostičky velké asi 3 cm. Citrony důkladně omyjeme, otřeme dosucha a z jejich kůry sloupneme škrabkou proužky široké asi 1 cm.
Kostky jehněčího masa napichujeme na špízy, prokládáme je citronovou kůrou, stroužky česneku a bobkovými listy.
Fazolky omyjeme a necháme okapat, pak je očistíme, odřízneme konce a lusky nakrájíme na kousky. Uvaříme je dopoloměkka v osolené vodě a schladíme je studenou vodou a necháme je okapat v sítu.
Cibuli nadrobno pokrájíme. Rozehřejeme olivový olej a cibuli na něm necháme zesklovatět. Přidáme fazolky a osmahneme. Osolíme, opepříme a vmíchámke kopr. Celý pepř, koriandr, nové koření a kmín rozemeleme. Jehněčí špízy osolíme a okořeníme. V pánvi rozehřejeme olej a špízy na něm ze všech stran osmahneme.