Postup přípravy receptu Jehněčí v těstíčku na jehle:
Z mouky, žloutku a mléka vypracujeme těstíčko, necháme 15 minut odpočinout, pak ještě důkladně prohněteme s trochou mouky a hustou smetanou, tence vyválíme a necháme vychladit. Asi 13 cm dlouhé jehly potřeme olejem. Maso krátce povaříme ve vývaru, pak nakrájíme na kousky a obalíme v paprice. Houby nakrájíme na kousky, cibuli rozpůlíme a naloupeme po vrstvách. Na jehly střídavě všechny suroviny napichujeme, když jsou jehly skoro plné, obalíme je připraveným těstíčkem. Pak je ještě poprášíme moukou a namočíme do rozšlehaných žloutků. Smažíme zvolna ve větší vrstvě oleje. Vyjmeme, dáme na ubrousek odkapat tuk a podáváme např. s pečenými brambory.