Postup přípravy receptu Jelení kýta v alobalu:
Jelení kýtu důkladně očistíme, omyjeme pod tekoucí studenou vodou, osušíme a nakrájíme na osm stejně velkých plátků. Červené víno svaříme s bobkovým listem, celým pepřem, hřebíčkem, oloupanou, na plátky nakrájenou cibulí a necháme vychladnout. Plátky jeleního masa narovnáme do mísy, osolíme, okořeníme mletým pepřem a přelijeme marinádou, necháme přes noc odležet. Druhý den nastříháme z alobalu osm čtverců o velikosti asi 12x12 cm. Jablka dobře opláchneme, rozpůlíme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na dílky.
Na každý kousek alobalu dáme plátek marinovaného masa, na něj položíme dílek jablka a vločku másla.
Alobal dobře uzavřeme, aby během pečení nevytekla šťáva, a balíčky položíme na plech. Plech s masem dáme do vyhřáté trouby a pečeme při 200 °C asi 20 minut. Mezitím na pánvi opečeme 8 ks plátků slaniny.
Alobalové balíčky s hotovými plátky masa přendáme na talíře a otevřeme je. Na každý dáme lžičku brusinkového kompotu a položíme plátek opečené slaniny.