Použité suroviny receptu Jelení maso s liškami a vínem:
500 g jelení kýty
| 1 celer
| 125 g oloupaných jedlých kaštanů
| sůl a pepř
| 1/2 l červeného vína
| 420 g steril. lišek s nálevem
| 6 bobulek jalovce
| 2 lžíce solamylu
| 1 lžíce sušených bylinek
| 2 cibule velké
| 4 lžíce oleje
Postup přípravy receptu Jelení maso s liškami a vínem:
Jedlé kaštany si nejdříve namočíme přes noc ve studené vodě. Pak je necháme okapat.
Maso důkladně potřeme solí, rozdrcenými bobulemi jalovce a pepřem. Oloupanou cibuli rozkrájíme nadrobno. Maso vložíme do rozehřátého oleje a prudce opečeme. Přidáme pokrájenou cibuli, lišky - i s nálevem, a chvilku dusíme. Poté maso posypeme sekanými bylinkami.
Omytý celer oloupeme, rozkrájíme namalé kousky a přimíchámek masu. Přidáme okapané kaštany. Přilijeme víno a dusíme zhruba ještě tak 1 hodinu. Když máme maso měkké, stáhneme z ohne a omáčku zahustíme potřebným množstvím solamylu.
Guláš je vynikající s těstovinami.
Fotky receptu Jelení maso s liškami a vínem:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!