600 g jeleního masa
| pepř
| 50 g sádla
| 50 g slaniny
| 2 cibule
| 100 g kořenové zeleniny
| 20 g hladké mouky
| šťáva z citronu
| sůl
Postup přípravy receptu Jelení řízky na pepři:
Odleželé maso omyjeme a osušíme. Nakrájíme na řízky a naklepeme. Celý pepř rozdrtíme v hmořdíři na drobnější kousky a dlaní vtlačíme do řízků. Osolíme a opečeme po obou stranách v sádle. Maso vyjmeme a na sádle osmahneme do zlatova nadrobno nakrájenou cibuli. Přidáme očištěnou kořenovou zeleninu, mletý pepř, sůl a opečené řízky. Podlijeme horkým vývarem nebo vodou a dusíme do měkka. Když je maso měkké, opět je vyjmeme, šťávu zaprášíme moukou a povaříme. Potom ji prolisujeme a podle potřeby dochutíme šťávou z citronu. Do osmažených plátků slaniny zavineme kousky konzervovaných hrušek nebo jablek a podáváme na řízkách. Vhodnou přílohou je dušená rýže.
Fotky receptu Jelení řízky na pepři:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!