Vložil: | Uuu |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 25 min |
Hodnocení: |
        
|
Počet hodnocení: | 6 |
|
|
Použité suroviny receptu Jelítkové jednohubky:
1 lžíce olivového oleje
| 1 na jemné plátky nakrájená cibule
| 2 stroužky česneku na jemné plátky nakrájené
| 1/2 lžičky oregána
| 1/2 lžičky majoránky
| 1 lžička červené papriky
| 225 g jelita (španělská ¨Morcilla¨), nakrájeného na 12 tlustých plátků
| 2 lžíce suchého cherry
| podle chuti cukr
| podle chuti sůl a pepř
| posekané, čerstvé oregáno na ozdobu
| plátky kulatého chleba nebo bagety
Postup přípravy receptu Jelítkové jednohubky:
Rozehřát olej na pánvi a osmažit ne něm cibuli, česnek, oregano, majoránku a papriku po 7 - 8 min., až je cibule měkká a zlatavá. Přidat plátky jelita, zvýšit teplotu a osmažit je na každé straně po 3min., až jsou křupavá. Naaranžovat plátky chleba na mísu a pložit na ně plátky jelita. Zamíchat sherry do cibule a přidat cukru podle chuti. Zahřát, až směs bublá a potom ji ochutit. Lžící navršit směs z pánve na jelita a posypat vše čerstvým oregánem. Podávat horké se suchým sherry nebo vínem.
Fotky receptu Jelítkové jednohubky:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!