250 g hl. mouky
| 4 vejce
| 1 prdop
| 250 g cukru krupice
| 10 lžic oleje
| 10 lžic vody
| na obalení hrubá mouka
| na ozdobu
| 1 konzerva ananasu
Postup přípravy receptu Jemná buchta s ananasem:
Všechny ingredience si připravíme do mističek. Ananas necháme dobře okapat, nakrájíme na kostičky a obalíme v hrubé mouce. Samozřejmě můžeme použít jakékoli sezónní nebo kompotované ovoce.
Žloutky ušleháme s cukrem do světlé pěny. Za stálého šlehání postupně zašleháme olej a vodu.
Pak vmícháme prosátou mouku smíchanou s práškem do pečiva a nakonec zlehka ušlehaný sníh z bílků.
Těsto rozetřeme na středně velký plech vyložený pečícím papírem a poklademe ananasem. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme asi 20 - 30 minut na 175 °C dozlatova.