Houbový guláš - nejoblíbenější receptyHoubový guláš - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2024/2025Školní rok a prázdniny ve školním roce 2024/2025 Likér ořechovka - nejoblíbenější receptyLikér ořechovka - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 20.09. 2024
Dnes má svátek Oleg
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Jemná pomazánka z drůbežích jater

fotka Jemná pomazánka z drůbežích jater
Vložil:
Porcí:6
Doba přípravy: 55 min
Hodnocení:  +++_______
Počet hodnocení: 2

Použité suroviny receptu Jemná pomazánka z drůbežích jater:

500 g drůbežích jater  | 100 g másla  | 100 ml šlehačky  | - sůl  | - pepř  | špetka nastrouhaného muškátového oříšku  | 1 lžíce brandy

Postup přípravy receptu Jemná pomazánka z drůbežích jater:

Drůbeží játra vložíme do vařící nesolené vody a krátce povaříme. Když játra zešednou, tak ještě 2-3 minuty je vaříme. Játra varem trochu ztuhnou, ale přitom uvnitř musí uvnitř stále pěkně měkká. Scedíme je, necháme okapat a vychladnout, poněvadž je budeme mixovat. Když uvařená játra před mixováním zmáčkneme, musí z nich ještě téci šťáva, tj. musí zůstat uvnitř stále šťavnatá, pak budou mít dobrou chuť. Pokud by byla játra uvnitř ještě příliš horká, mohla by se při mixování zbytkovým teplem převařit a to pro náš účel není vhodné.
Játra vložíme do mixeru, (použil jsem bez problému nožový nástavec na ruční mixer - DDK), přidáme sůl, mletý bílý pepř, ždibek muškátového oříšku a vše umixujeme do pěkně hladké hmoty. Stěrkou shrábneme hmotu ze stěny mixeru a ještě mixujeme. Mezitím přidáme do játrového pyré chladné máslo. Nemělo by být příliš měkké, pokud by se až roztékalo, tak nepřipravíme pomazánku, ale nějakou matlačku-patlačku. Po máslu přidáme ještě smetanu na šlehání a všimneme si, jak je hmota v mixeru krásně hlaďounká. Jakmile pomazánku uskladníme v chladu, máslo obsažené ve směsi se zpevní a náš výrobek se bude nádherně roztírat. Ještě nezapomene rozmíchat trochu dobrého brandy, které chuť jater vůbec nepřebije, ale naopak ji zdůrazní. Pokud chceme pomázánku opravdu hladkou, můžeme ji propasírovat přes síto; jde to docela snadno. Konečně pomazánku přemístíme do formiček, např. různých keramických misek či hrníčků a ty vložíme do ledničky, aby pomazánka trochu ztuhla. Mezitím si k ní připravíme želé ze zelených jablek a podáváme spolu s toasty.


Fotky receptu Jemná pomazánka z drůbežích jater:

K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!
Hodnocení receptu Jemná pomazánka z drůbežích jater
Recept se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Recept se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles