Použité suroviny receptu Jemná třešňová bublanina:
80 g másla
| 4 vejce
| 150 g moučkového cukru
| 1 dl mléka
| 180 g polohrubé mouky
| 1/3 balíčku kypřícího prášku
| 500 g třešní
| 2 lžíce hladké mouky
| dle potřeby: tuk na vymazání a hrubá mouka na vysypání pekáče
| dle chuti: moučkový a vanilkový cukr na posypání
Postup přípravy receptu Jemná třešňová bublanina:
Změklé máslo rozetřeme s cukrem, postupně vmícháme žloutky a směs hodně napěníme. Pak vmícháme mléko a část mouky, nakonec tuhý sníh z bílků a zbytek mouky prosáté s kypřícím práškem.
Těsto rozetřeme do vymaštěného, moukou vysypaného pekáče, povrch uhladíme, poklademe třešněmi obalenými v hladké mouce a upečeme ve středně vyhřáté troubě. Před podáváním pocukrujeme.