Použité suroviny receptu Jemně pikantní omáčka z citronu :
1/2 l vývaru ze zeleniny, nebo kostí
| 40 g másla
| 40 g mouky
| 1/4 l sladké smetany, nebo mléka
| z 1/4 citronu jemně nastrouhaná kůra
| 2 ks žloutky
| z 1/2 až celého citronu šťáva
| 10 g cukru
| sůl,pepř
Postup přípravy receptu Jemně pikantní omáčka z citronu :
Na rozpuštěné máslo přidáme mouku a mícháme až zbělí, zpění se a pozbude syrové vůně. Potom ji po částech zředíme vývarem, osolíme a opepříme pepřem. Omáčku necháme asi 30 minut pomalu vařit. Musí mít krémovou hustotu. V mléce nebo smetaně rozkvedláme žloutky a za stálého míchání je přilejeme do hotové omáčky a už nevaříme. (tuto základní omáčku podáváme k zeleninám a zeleninovým pudinkům).
Do této světlé zahuštěné omáčky přidáme kůru i šťávu z citronu a trochu cukru. Omáčka musí mít pikantní chuť.
TIP: Omáčka se velice dobře hodí k rybám, zelenině i jiným pokrmům.
Fotky receptu Jemně pikantní omáčka z citronu :
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!