4 lžíce rostlinného oleje
| 500 g vepřové panenky, nakrájené na silnější proužky
| 1 1/2 lžičky sladké papriky
| 1 1/2 lžičky drceného kmínu
| 300 ml drůbežího vývaru
| 120 g mraženého hrášku
| 1 1/2 lžíce přírodního jogurtu
| hrst čerstvých koriandrových nebo petrželkových lístků, nasekaných
| sůl a pepř na dochucení
Postup přípravy receptu Jemné vepřové proužky:
1. Ve velké silnostěnné pánvi rozehřejte trochu oleje (o něco víc než lžíci) a ze všech stran na něm dozlatova opečte maso; trvá to tři až čtyři minuty. Maso vyjměte z pánve a dejte stranou.
2. Do pánve vlijte zbylý olej a vsypte koření. Za stálého míchání asi minutu smažte, aby se rozvinuly vůně. Zalijte vývarem, zamíchejte a na vyšším plameni vařte, až se vývar z poloviny vypaří. Přisypte hrášek. Sejměte z ohně, přidejte jogurt, podle chuti osolte a opepřete. Vmíchejte maso a posypte hotové jídlo zelenými lístky.
Fotky receptu Jemné vepřové proužky:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!