1 velká dýně
| 2 cibule
| 1 stroužek česneku
| dle chuti: kousek zázvoru
| 4 lžíce oleje
| 2 lžíce cukru
| 500 ml bílého vína
| 500 ml vývaru
| 250 ml smetany
| dle chuti: sůl, pepř a muškát
| dle chuti: petrželka
Postup přípravy receptu Jemný dýňový krém:
Skrojíme vršek dýně. Odstraníme jadérka, vydlabeme dužinu a necháme silnější okraj. Dužinu nakrájíme na kousky. Oloupeme a drobně pokrájíme cibuli s česnekem a zázvorem.
V hrnci rozpálíme olej a vše na něm asi 10 minut dusíme. Posypeme cukrem a necháme ho zkaramelizovat. Přilijeme víno s vývarem a vaříme 30 minut. Polévku rozmixujeme a přidáme smetanu. Povaříme ji a dochutíme.
Očistíme pórek a nakrájíme ho na kolečka. Podusíme ho na másle a spolu s petrželkou dáme do polévky. Podáváme ve vydlabané dýni.
Fotky receptu Jemný dýňový krém:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!