Jiří Lábus v komedii MilionJiří Lábus v komedii Milion Školní rok a školní prázdniny v roce 2025/2026Školní rok a školní prázdniny v roce 2025/2026 Vánočka - nejoblíbenější receptyVánočka - nejoblíbenější recepty Květina Vánoc - Vánoční hvězdaKvětina Vánoc - Vánoční hvězda
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
pondělí 01.12. 2025
Dnes má svátek Iva
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Chytrá žena

Jemný dýňový krém

fotka Jemný dýňový krém
Vložil:
Porcí:5
Doba přípravy: 60 min
Hodnocení:  +++++-____
Počet hodnocení: 7

Použité suroviny receptu Jemný dýňový krém:

1 velká dýně  | 2 cibule  | 1 stroužek česneku  | dle chuti: kousek zázvoru  | 4 lžíce oleje  | 2 lžíce cukru  | 500 ml bílého vína  | 500 ml vývaru  | 250 ml smetany  | dle chuti: sůl, pepř a muškát  | dle chuti: petrželka

Postup přípravy receptu Jemný dýňový krém:

Skrojíme vršek dýně. Odstraníme jadérka, vydlabeme dužinu a necháme silnější okraj. Dužinu nakrájíme na kousky. Oloupeme a drobně pokrájíme cibuli s česnekem a zázvorem.
V hrnci rozpálíme olej a vše na něm asi 10 minut dusíme. Posypeme cukrem a necháme ho zkaramelizovat. Přilijeme víno s vývarem a vaříme 30 minut. Polévku rozmixujeme a přidáme smetanu. Povaříme ji a dochutíme.
Očistíme pórek a nakrájíme ho na kolečka. Podusíme ho na másle a spolu s petrželkou dáme do polévky. Podáváme ve vydlabané dýni.


Fotky receptu Jemný dýňový krém:

K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!
Hodnocení receptu Jemný dýňový krém
Recept se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Recept se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Aktuální soutěže
Náš tip


Další tipy


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !