Použité suroviny receptu Jemný kávový dort s rybízovou náplní:
5 vajec
| 140 g pískového cukru
| 1/2 balíčku vanilkového cukru
| kůra z 1/2 citrónu
| špetka soli
| 100 g hladké mouky
| 140 g strouhaných loupaných mandlí
| 30 g mleté kávy
| máslo a mouka na vymazání formy
| 100 g rybízové marmelády
| několik kapek rumu a citrónové šťávy
| čokoládová poleva
| čokoládová kávová zrna na ozdobu
Postup přípravy receptu Jemný kávový dort s rybízovou náplní:
Žloutky s polovinou cukru, citrónovou kůrou a vanilkovým cukrem utřeme do pěny. Z bílků a druhé poloviny cukru se špetkou soli utřeme tuhý sníh. Do žloutkové hmoty přidáme opatrně ušlehaný sníh, prosátou mouku, mandle, kávu a promícháme.
Do máslem vymazané a moukou vysypané formy nalijeme těsto. Povrch těsta uhladíme a dáme péci do trouby. Pečeme při 190 stupních asi 45 minut.
Po upečení necháme ve formě 2 hodiny vychladnout. Dort vyndáme a rozřízneme na tři pláty, které dokonale potřeme marmeládou s rozvařeným rumem a citrónovou šťávou. Složený dort polijeme hotovou polevou a ozdobíme zrny. Porcujeme suchým horkým nožem.
Fotky receptu Jemný kávový dort s rybízovou náplní:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!