Nahrubo nasekané ořechy namočíme přes noc do rumu. Čokoládu rozkrájíme na kousky. Změklé máslo utřeme s moučkovým cukrem, vanilkovým cukrem a špetkou soli do hladka. Postupně přidáváme žloutky a utřeme vše do pěny. Z bílků s krystalovým cukrem ušleháme tuhý sníh, který lehce vmícháme do máslové pěny. Přidáme mouku, prášek do pečiva, ořechy a čokoládu. Těstem naplníme vymazanou a vysypanou obdélníkovou formu(chlebíčkovou). Pečeme v předehřáté troubě při 180 st. asi 60 minut. Necháme ve formě vychladnout a pak vyklopíme, pocukrujeme nebo polijeme čok. polevou.
Fotky receptu Jemný ořechový moučník:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!