Použité suroviny receptu Jemný rybízový dort s tvarohem a vanilkou:
Korpus:
| 250 g hladké mouky
| 100 g cukru
| 125 g měkkého másla
| špetka soli
| 1 vejce
| Náplň:
| 500 g červeného rybízu
| 125 g měkkého másla
| 1 kg tvarohu
| 250 g moučkového cukru
| 2 balení vanilkového cukru
| šťáva a kůra z citronu
| 4 vejce
| 2 vanilkové pudinky
| 100 ml smetany
Postup přípravy receptu Jemný rybízový dort s tvarohem a vanilkou:
Smícháme mouku, cukr, máslo, sůl a vejce. Těsto zabalené do fólie chladíme 30 minut. Omyjeme rybíz, odstraníme stopky a 100 g dáme stranou. Troubu předehřejeme na 170 stupňů Celsia. Prohněteme těsto. Vyložíme jím formu s pečicím papírem a vytvarujeme okraj vysoký 5 cm. Dno několikrát propíchneme. Na náplň vyšleháme máslo, přidáme moučkový cukr, vanilkový cukr a citronovou kůru. Po jednom vmícháme vejce. Přidáme tvaroh a citronovou šťávu. Vmícháme pudinkový prášek a ušlehanou šlehačku. Polovinu krému, rybíz a zbylý krém dáme na korpus a pečeme 60-70 minut. Necháme vychladnout. Posypeme moučkovým cukrem a ozdobíme rybízem.
Fotky receptu Jemný rybízový dort s tvarohem a vanilkou:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!