Postup přípravy receptu Jemný tvarohový koláč s malinami:
Nejdřív si připravíme těsto na korpus. V míse smícháme mouku, škrobovou moučku, prášek do pečiva, vejce, cukr a Heru. Směs dobře vypracujeme rukama v hladké těsto. Necháme uležet na chladném místě asi 30 minut.
Než těsto na korpus vychladne, připravíme tvarohovou náplň. Do šlehací mísy dáme Heru s cukrem, citronovou kůrou a vanilkovým cukrem. Ušleháme do pěny. Žloutky oddělíme od bílků, které dáme zvlášť do mísy a žloutky přidáme do těsta spolu se škrobovou moučkou. Ještě přidáme tvaroh, který dobře vyšleháme v těstě. Nakonec lehce vmícháme maliny.
Dortovou formu vymažeme máslem a vysypeme polohrubou moukou. Rovnoměrně rozetřeme vychladlé těsto ve formě a tvarohovou náplň rozetřeme na korpus. Vyhladíme.
Jemný tvarohový koláč s ovocem dáme do předem vyhřáté horkovzdušné trouby na 150 °C. Pečeme asi 65 minut dozlatova. Po upečení necháme tvarohový koláč s ovocem vychladnout a nakonec posypeme moučkovým cukrem.