Vložil: | Natural |
Porcí: | 8 |
Doba přípravy: | 75 min |
Hodnocení: |
|
Počet hodnocení: | 26 |
|
|
Použité suroviny receptu Jemný višňový kompot:
3 kg višní
| 1 lžička mletého zázvoru
| 1 celá skořice
| Cukerný roztok:
| 1 lžička kyseliny citrónové
| 1 l vody
| z 1 pomeranče šťáva
| 600 g cukru
Postup přípravy receptu Jemný višňový kompot:
1. Višně omyjeme, necháme okapat, odstopkujeme a naplníme jimi sklenice. Skořici rozlámeme na 4 kousky a rozdělíme spolu se zázvorem do sklenic k višním.
2. Vodu s cukrem a šťávou z pomeranče přivedeme k varu a krátce povaříme, aby se cukr rozpustil. Necháme vychladnout.
3. Po vychladnutí přidáme do roztoku kyselinu citrónovou, vymícháme a zalijeme višně.
4. Konzervujeme při teplotě 80-90°C po dobu 25-30 minut.
TIP: Na zavařovací sklenice nalepíme samolepící štítky s uvedením data přípravy a obsahu.
Fotky receptu Jemný višňový kompot:
Fotky vložil: Mangovka,MichelePrg,epospa,Torta,VendaD,LI0NESS,Aksuna