1 menší cuketa
| 1 zelená paprika
| 200 g šunky
| 1 oranžová paprika
| 300 g rajčat
| omáčka:
| pepř
| 1 lžička kari
| sůl
| 300 g goudy
| 2 žloutky
| 270 g plnotučného mléka
| meduňku nebo petrželku na ozdobu
Postup přípravy receptu Jemný zeleninový nákyp:
Zeleninu očistíme. Papriku nakrájíme na větší kostky, cuketu (i se slupkou) na plátky a rajčata na osminky. Sýr nastrouháme nahrubo a šunku nakrájíme na nudličky.
Smícháním mléka, goudy, žloutků a koření si připravíme omáčku.
Na dno lehce vymaštěné formy poklademe cuketu střídavě s paprikou, posypeme šunkou a přelijeme omáčkou. Postup ještě dvakrát opakujeme.
Pečeme v předehřáté troubě asi 30 - 35 minut na 200 °C. Hotový, mírně vychladlý nákyp ozdobíme rajčaty a snítkou meduňky nebo kadeřavé petrželky a můžeme servírovat.
Dělená strava - neutrální pokrm.
Fotky receptu Jemný zeleninový nákyp:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!