Postup přípravy receptu Jíškový závin:
Nejdříve připravíme jíšku tím, že rozehřejeme tuk a vmícháme do něj mouku. Chvíli na plotně mícháme a poté z plotny sejmeme. Necháme vychladnout.
Mezitím si připravíme těsto. Propracujeme jej rukama. Rozdělíme na 2 poloviny. Každou půlku pomažeme jíškou, srolujeme jako závin. Necháme chvíli odpočívat. Poté z každého závinu ukrojíme 4 kousky takže budeme mít dohromady 8 kousků. Ty vyválíme, naplníme libovolnou nádivkou (já dal tvaroh a na něj rybíz). Tentokrát, ale nerolujeme do závinu ale přeložíme a poté ještě jednou. Potřeme vajíčkem a dáme péci na 200 stupňů, až štrůdl zezlátne.
Těsto se chová jako listové, takže opravdu krásně lískuje.