Postup přípravy receptu Jogurtová zmrzlina s lesním ovocem:
Maliny, ostružiny a jahody rozmixujeme na hladké pyré, které ještě protlačíme sítem, abychom z něj odstranili semena. Zmrazené ovoce nechte předem rozmrazit.
Vejce rozklepneme a oddělíme žloutek od bílku. Žloutek smícháme s jogurtem a zamíháme do ovocného pyré. Bílek odložíme.
Víno nalijeme do misky z žáruvzdorného materiálu a posypeme želatinou. Necháme 5 minut stát, potom misku postavíme nad vroucí vodu a necháme želatinu rozpustit. Roztok nalijeme za stálého šlehání plynulým praménkem do ovocného pyré. Hmotu upravíme do nádoby, kterou je možné dávat do mrazničky, a mrazíme 2 hodiny.
Z bílku ušleháme velmi tuhý sníh. Ztuhlou ovocnou směs vyjmeme z mrazničky a vmícháme do ní sníh z bílku. Vrátíme do mrazničky a mrazíme další 2 hodiny. Hotovou zmrzlinu upravíme do pohárů, ozdobíme čerstvým ovocem a podáváme.
Recept na jogurtovou zmrzlinu s lesním ovocem je na 4 porce.