Použité suroviny receptu Jogurtové dortíčky s jahodami:
250 g hladké mouky
| 100 g cukru
| špetka soli
| 125 g másla
| 1 vejce
| 3 plátky bílé želatiny
| 300 g jogurtu
| 75 g cukru
| 200 ml smetany
| 500 g jahod
| 1 svazek meduňky
Postup přípravy receptu Jogurtové dortíčky s jahodami:
Z mouky, cukru, soli, másla a vejce vypracujeme hladké těsto. Vytvarujeme bochánek, zabalíme do fólie a uložíme na 30 minut do chladničky. Troubu vyhřejeme na 180 supňů Celsia. Z těsta vyválíme na pomoučeném vále asi 3 mm silnou placku. 12 formiček o obsahu asi 125 ml vymažeme a vyložíme těstem. Pečeme 15 minut dozlatova. Potom vyklopíme a necháme vychladnout. Želatinu necháme ve studené vodě nabobtnat, poté ji vyjmeme a dáme do hrníčku. Při nízké teplotě a míchání ji rozpustíme. Vmícháme jogurt a cukr a uložíme v chladu. Jakmile začne jogurtová hmota želírovat, lehce do ní vmícháme dotuha ušlehanou smetanu. Jogurtový krém vložíme do cukrářského sáčku s hvězdicovou trubičkou a dortíčky krémem naplníme. Zdobně pokrájené jahody narovnáme na jogurtové kopečky. Ozdobíme lístky meduňky.
Fotky receptu Jogurtové dortíčky s jahodami:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!