Použité suroviny receptu Jogurtový celozrnný závin s jablky:
200 g celozrné mouky
| 200 g hladké mouky
| 250 g nakrájené Hery
| 250 g bílého jogurtu
| 1 vejce
| 1 špetka sůl
| 1 kg jablek
| 100 g mandlí, lískových oříšků nebo vlašských, ovesné nebo žitné vločky
Postup přípravy receptu Jogurtový celozrnný závin s jablky:
Všechny suroviny spolu smícháme a prohněteme. Vzniklé těsto si rozdělíme na dvě poloviny a rozválíme je na pomoučeném vále. Těsto posypeme vločkami a poklademe nastrouhanými jablky s rozinkami. Pro mlsné jazýčky doporučuji posypat jablka (obzvlášť kyselá) troškou třtinového cukru nebo můžete použít i skořicový cukr. Zabalíme jako závin a dáme do trouby, kde „nohavice“ mírně pečeme kolem 30–35 min až bude závin na povrchu zlátnout.
Fotky receptu Jogurtový celozrnný závin s jablky:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!