2 lžíce rum
| 500 ml voda
| 3 - 5 lžic cukr moučka
| 600 - 800 ml bílý jogurt
| 250 ml smetana ke šlehání
| 1 balíček želatina v prášku
| 1/2 - 3/4 kg ovoce
| 2 ks dortové želé
| 1/2 l ovocná šťáva
| 5 ks vejce
| 5 lžic cukr krystal
| 6 lžic polohrubá mouka
| 3 lžíce vlažná voda
Postup přípravy receptu Jogurtový dezert:
Nejprve si připravíme piškotový korpus a formu na pečení vymažeme a vysypeme moukou. Do vyšší misky rozklepneme vejce a přidáme cukr. Do druhé misky nachystáme mouku a smícháme ji s práškem do pečiva. Nachystáme do sklenice vodu. Vejce s cukrem vyšleháme do husté pěny, pak přidáme mouku. Po troškách přidáme vodu. Piškotové těsto nalijeme na plech a pečeme při 150 - 200 °C. Upečený korpus necháme vychladnout.
Během pečení si připravíme jogurtový krém. Práškovou želatinu necháme nabobtnat a rozpustíme ji podle návodu. Jogurt smícháme s rumem, cukrem a vychladlou, ale ještě tekutou želatinou. Nakonec přimícháme předem vyšlehanou smetanu ke šlehání. Vše nalijeme na piškotový korpus a dáme do lednice ztuhnout, nejméně na tři hodiny, ideálně do druhého dne.
Pak moučník poklademe jahodami nebo jiným sezónním ovocem. Připravíme 2 balíčky dortového želé podle návodu (rozpustíme ve vodě se sirupem nebo ovocné šťávě) a chladnoucí směsí přelijeme ovoce.
Fotky receptu Jogurtový dezert:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!