3 vejce
| 150 g moučkového cukru
| 1 vanilkový cukr
| 3 lžíce horké vody
| 3 lžíce rumu
| 3 lžíce studené vody
| 3 lžíce oleje
| 180 g polohrubé mouky
| 500 g jogurtu
| 2 lžíce sypké želatiny na přípravu moučníků
| 3 lžíce cukru
| 1 vanilkový cukr
| 200 – 300 g jahod
| kakao
Postup přípravy receptu Jogurtový dort :
Žloutky utřeme s moučkovým a vanilkovým cukrem. Do hotové pěny postupně zamícháme olej. Mouku promícháme s práškem do pečiva a společně s tuhým sněhem z bílků lehce vmícháme do žloutkové hmoty. Těsto rovnoměrně rozetřeme do dortové formy a pečeme v troubě vyhřáté na 200 stupňů C. Po upečení necháme ve formě vychladnout a pokapeme rumem.
Želatinu rozmícháme v malém kastrolku asi ve 4 lžících vody a necháme 10 minut bobtnat. Zatím si dáme do misky jogurt a promícháme ho s oběma cukry. Samozřejmě máme připravené odstopkované, omyté a okapané jahody. Želatinu zahříváme, dokud se nerozpustí, poté ji hned odstavíme ze zdroje tepla a promícháme s několika lžícemi jogurtu. Celou směs potom nalijeme a rozmícháme do zbývajícího jogurtu. Část jogurtové směsi rozetřeme na dort ve formě, poklademe jahodami a polijeme zbývající jogurtovou směsí. Dort vložíme do ledničky a necháme ztuhnout. Po ztuhnutí poprášíme přes sítkou nerovnoměrně kakaovým práškem.
Fotky receptu Jogurtový dort :
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!